Naslovna > Automobili > Land Rover > Defender > Napravljen po želji neimenovanog kupca

Land Rover Defender 90

Napravljen po želji neimenovanog kupca

Poznata tuning kompanija Overfinch pripremila je po narudžbi neimenovanog kupca temeljno dorađen Defender koji pokreće GM-ov 6,2-litarski V8 motor...

U britanskoj kompaniji Overfinch, Land Roverima se bave još od 1975. godine. Jedna od najunikatnijih kreacija koje su do sada ponudili i izradili,  jeste bez sumnje zeleni Defender 90, kojeg krasi meki platneni krov. Ovaj model je napravljen po želji neimenovanog kupca.

 

Temeljno dorađen automobil sada ima samo dva izrazito profilisana Recaro sjedišta. U prostoru iza njih su smješteni rezervni točak i poveći sanduk za prtljag izrađen od tikovine. Takođe, tu je i sigurnosni kavez, dok je prostor za vozača i suvozača obložen kombinacijom aluminija i dvobojne kože.

 

Za prenos snage na obje osovine zadužen je 6-stepeni automatski mjenjač, dok je ispod prednjeg poklopca smješten General Motorsov 6,2-litarski V8 motor koji raspolaže sa 450 konjskih snaga.

 

Mnogo snažniji i od Land Roverovog posebnog jubilarnog modela Defender Works V8, Overfinch 6.2L razvija elektronski ograničenih 180 km/h. Novi komplet kočnih diskova služi za efikasno kočenje. Diskovi su većeg prečnika i naziru se iza 18-inčnih aluminijskih felgi, a "grizu" ih prednje i zadnje čeljusti sa šest i četiri klipa.

Datum objave: 10/12/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook