Naslovna > Auto moto sport > Naredna utrka bez šljunka

Pikes Peak International Hill Climb

Naredna utrka bez šljunka

Prvi put u istoriji bez Pikes Peak International Hill Climb ili utrka u oblacima kako je neki nazivaju, održat će se na dionici koja je u potpunosti prekrivena asfaltom

Naredne godine  Pikes Peak International Hill Climb u Coloradu, prvi put će se održati na dionici koja je u potpunosti prekrivena asfaltom, što znači da neće biti šljunkovitih i zemljanih podloga.  Oni koji su dugo uz ovu utrku negoduju zbog nedostatka sljunka, međutim sada je interes za utrku veći nego ikada. 

 

Na posljednjoj utrci učestvovalo je 46 takmičenja, a za narednu je već prijavljeno njih više od 170. Stoga organizatori razmatraju mogućnost, da u 2013. godini čitav događaj prošire na dva dana.  Organizatori su najavili mogućnost kvalifikacija za svaku klasu, kako bi utrku vozili samo najbolji.  Iako će nedostatak šljunka trku učiniti sigurnijom, zabave neće nedostajati jer garant tome su veliki usponi (na kojima često motori ne mogu izdržati pritisak), više od 156 zavoja i naravno automobili „kućne radinosti“ koji se ne viđaju svaki dan. 

Datum objave: 27/12/2011
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook