Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Nasilni vozač ostaje bez automobila

Njemačka

Nasilni vozač ostaje bez automobila

Prema punopravnoj presudi, 23-godišnjem vozaču koji je bježao od policije i tom prilikom napravio nekoliko velikih saobraćajnih prekršaja, naloženo je da mora prodati svoj automobil ili će mi isti biti zaplijenjen...

Zanimljiv, iz ove perspektive, događaj desio se u Ludwigzburgu, nedaleko od Stuttgarta, kada je nekoliko uznemirenih građana obavijestilo policiju o opasnoj vožnji, odnosno „paljenju“ guma, a koja je nedugo zatim zašla na lice mjesta. Glavni akter bio je 23-goddišnji vozač BMW-a 440i, koji je potom odlučio da bježi od policije. Policijski službenici pokušali su uhvatiti odbjeglog vozača, ali usljed prevelike brzine, odlučeno je da se potjera obustavi, radi sigurnosti drugih učesnika u saobraćaju.

 

 

 

 

 


Jedan od policijskih službenika, koji je učestvovao u potjeri, koja je pomalo ličila na filmsku scenu, rekao je :„Iz našeg službenog vozila izvukao sam maksimum s njegovih 194 KS (143 kW) i nisam ga mogao pratiti. Odustao sam kod Marienstraßea jer nisam više mogao biti odgovoran za svojih 120 km/h“. Naravno automobil je nedugo nakon toga, putm registarskih oznaka prepoznat i lociran a vozač uhapšen. U optžnici je navedeno da se ovaj mladić tereti za više prekršaja, prolazaka kroz crveno svjetlo i preko trotoara, što je vozač negirao, priznavši samo da je veoma brzo vozio. Epilog je oduzeta vozačka na ukupno godinu dana, te nalog da se automobil proda u roku od tri mjeseca, a potom plati kazna od 7.000eura, ili će isti biti zaplijenjen od stranepokrajinskih vlasti.

Datum objave: 25/10/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook