Naslovna > Automobili > Seat > Leon > Nastavak bogate tradicije

Seat u 2014.godini ponovo spreman za trke

Nastavak bogate tradicije

Novi SEAT Leon Cup Racer izgledaimpresivno-njegovaatletskagrađana 18-inčnim točkovimapotičeodtragatočkovašireg za 40 cm u odnosunaserijski model

Seat sa šampionatom Leon Euro cup nastavlja svoju bogatu tradiciju auto moto sporta. Naime šampionat će se održati u 2014. godini tokom šest vikenda u šest Evropskih zemalja. Na startu će biti SEAT Leon Cup Racer, prvoklasna mašina za trke sa snagom od 330 KS/243 kWi širokom paletom profesionalne tehnologije.

 

Raspored trka će biti definisan u narednim sedmicama. Svaki vikend trke će trajati od petka do nedjelje i uključuje dva treninga, kvalifikaciju  i dvije trke. Pobjednike ččekuju vrijedne novčane nagrade.

 

Novi SEAT Leon Cup Racer izgleda impresivno - njegova atletska građa  na 18-inčnim točkovima potiče od traga točkova šireg za 40 cm u odnosu na serijski model. Prednji dio dizajniran je tako da pruža optimalnu aerodinamičnost i maksimalni dotok zraka prema motoru i kočnicama. Blatobrani sa otvorima za dovod zraka nazad pojačavaju efekat hlađenja 4-ventilnog kočionog sistema.

 

Leon Cup Racer pokreće moćni 2-litarski, 4-cilindrični motor sa turbo punjačem. Njegova maksimalna snaga dostiže 330 KS / 243 kW, dok maksimalni obrtni moment iznosi400 Nm. Prijenos snage na prednju osovinu vrši 6-stepeni DSG mjenjač sa dvostrukom spojkom i komandama na upravljaču.

SEAT bilježiveć 40 godina učešća u auto moto sportu.Tokom 2008. i 2009.godine apsolutno je dominirao na trkama WTCC.

Datum objave: 29/11/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook