Naslovna > Vijesti > Nastavak ID projekta

Volkswagen

Nastavak ID projekta

Volkswagen će otkriti novi dodatak svojoj porodici električnih vozila ID na namjenskom događaju uoči sajma automobila u Los Anđelesu.

Očekuje se da će novi model, koji se pojavljuje u konceptnom obliku, biti nova varijanta električnog luksuznog Vizzion-a koja je otkrivena početkom 2018. godine. Jedna od mogućnosti je verzija električnog modela. Takav bi model bio postavljen iznad iste proširene verzije MEB platforme kao Vizzion. Predstavljanje će se održati u muzeju automobila Petersen u LA-u 19. novembra, a zvanice će biti pozvane da detaljno razmotre koncept koji će biti pristupačan i otključan, nagoveštavajući da će on imati potpuno završen enterijer.

 

Volkswagen će na ovom događaju prikazati četiri konceptna vozila zasnovana na MEB-u, vjerovatno koncepte SUZ-a Crozz i Roomzz, kombi Buzz Cargo i terenski automobil ID Buggi. Firma je na prošlogodišnjem sajmu automobila u Frankfurtu odmotala svoj prvi električni automobil spreman za proizvodnju, hatchback ID 3. Tom modelu uskoro će se pridružiti i proizvodna verzija električnog SUV-a ID 4.

Datum objave: 31/10/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook