Naslovna > Automobili > BMW > Ne mogu svi biti isti

BMW

Ne mogu svi biti isti

Složićemo se sa mišljenjem šefa dizajna BMW-a da ne mogu i ne trebaju svi modeli da budu „na isti kalup“ , već da se oni stilski trebaju razlikovati, a po njegovim navodima već se uveliko radi na tome...

Iako kupci svakom pojavom novog modela očekuju nešto novo, mnogi od njih očekuju drastične promjene u odnosu na prethodnu generaciju, iako se to ponekad i desi, ali uglavnom su proizvođači automobila počeli da slijede trend prema kome modeli jednog istog brenda imaju veoma sličan dizajn, pa ih je iz daljine veoma teško međusobno razlikovati. Naravno, ovakve odluke imaju svoje prednosti i svoje mane, nekada je dobro zadržati poejdine stilske elemente po kojima će brend biti prepoznatljiv, ali autentičnost dizajna se gubi u tom slučaju.

 

Šef dizajna BMW grupe, Adrijan Van Hojdonk, smatra da će ubuduće svaki BMW model imati jedinstvene dizajnerske karakteristike, iako će svi oni i dalje zadržati prepoznatljive elemente, dodao je da se to već može vidjeti ne nekim od najnovijih modela u gami, kao što su nova Serija 3, Serija 8, X5, X7 ili Z4. "Vi ćete primjetiti da ovi novi modeli počinju da se stilski međusobno razlikuju iako su dio iste generacije i dijele isti dizajnerski jezik. Svaki od njih ima sopstveni snažan karakter i identitet", takođe je naglasio da je oblikovanje nove Serije 3 bio veliki izazov jer je trebalo da automobil zadrži karakter prethodnih generacija, a da istovremeno bude inovativan i modernog izgleda.

Datum objave: 04/12/2018
Komentarišite ovaj članak


Stanje na putevima

Partneri

Auto Shop Magazin

TV Emisija ASM Plus

 

Facebook