Naslovna > Vijesti > Neizvjesna budućnost Bugattija

Bugatti

Neizvjesna budućnost Bugattija

Izvršni direktor Porschea Oliver Blume potvrdio je da se u Volkswagenu duboko analiziraju mogućnosti kada je u pitanju Bugatti, a jedna od njih je i prelazak brenda u ruke Rimca...

Glasine o tome da Volkswagen grupa pokušava da pronađe novi dom za brend Bugatti, prvi put su se pojavile u septembru 2020. godine. U tom trenutku nekoliko izvještaja je navodilo kako će Bugatti preći u vlasništvo Rimca kao dio povezivanja koje bi uključilo povećanje Porscheovog udjela u hrvatskom proizvođaču električnih automobila. Sada, izvršni direktor Porschea Oliver Blume rekao je za njemački Automobilwoche da će odluka o budućnosti biti donijeta uskoro, najverovatnije u prvoj polovini ove godine.

 

 


Blume je istakao da VAG trenutno analizira razne scenarije sa različitim strukturama, što znači da je pravac kojim će ići Bugatti još uvijek nepoznat i da je preuranjeno reći da će promijeniti vlasnika. Dodao je kako se intenzivno razmišlja o tome kako Bugatti može biti razvijen na najbolji mogući način. Eventualno udruživanje Rimca sa Bugattijem bio bi vrhunac kada su u pitanju hiper automobili. C_Two model dolazi kasnije ove godine sa nevjerovatnim električnim performansama, dok Chiron ostaje na tronu sa svojim masivnim W16 agregatom. 

Datum objave: 22/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook