Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > GLC > Nešto duži GLC za tržište Kine

Mercedes

Nešto duži GLC za tržište Kine

Produžene limuzinske verzije su dosta popularne na kineskom tržištu, a ista stvar važi i kada su u pitanju SUV modeli, ovoga puta produžena verzija stiže od strane Njemačkog proizvođača automobila...

Novi Mercedesov GLC dobio je verziju sa nešto većim međuosovinskim rastojanjem, a izrađen je specijalno za kupce u Kini. Naravno, na tržištu ove najmnogoljudnije zemlje njemački kompaktni SUV je već dostupan u regularnoj verziji koja se prodaje i u ostatku svijeta.

 


Sam dizajn automobila nije mijenjan, osim što su dimenzije nešto drugačije, zahvaljujući povećanju međuosovinskog rastojanja za 100 mm. Tako da produženi GLC sada karakteriše 4.765 mm dužine, 1,898 mm širine i 1,648 mm visine, dok je razmak između osovina sada 2.973 mm, a ove dimenzije bi se mogle usporediti sa glavnim konkurentom na kineskom tržištu, Audijem Q5 L. Povećan razmak između osovina najviše ide u prilog putnicima na zadnjim sjedištima vozila, koji su dobili više prostora za noge. Kada su u pitanju pogonske jedinice produženog modela, on dolazi sa istim agregatima koji su zastupljeni u regularnoj verziji. Tako će ponudu motora činiti tri 2.0 litarska turbo benzinca, u verzijama sa 184 ks, 211 ks i 245 ks, dok su oznake modela su: GLC 200 L 4Matic, GLC 250 L 4Matic i GLC 300 L 4Matic. GLC L se proizvodi u Beijing-Benz Motor Company (BBAC) , a koštaće 1.450 dolara više od klasičnog modela.

Datum objave: 22/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook