Naslovna > Automobili > Lamborghini > Huracan > Nesvakidašnja nesreća u Austriji

Lamborghini Huracan

Nesvakidašnja nesreća u Austriji

Skupocijeni Lamuburghinijev supermodel Huracan, našao se na dnu jezera, 15-ak, metara od obsle, a na račun ove nesreće se na kraju našalila i policija...

Na jednom od mnogobrojnih austrijskih planinskih jezera Mondsee, desila se rijetka saobraćajna nesreća u kojoj je nastradao skupocijeni superautomobil Huracan, čija je vrijednost 330 hiljada eura. Prije svega važno je napomenuti da u ovom nemilom događaju na sreću niko nije izgubio život, ili teže povrijeđen, jedino je 31-godišnji vozač, koji je i krivac nesreće, morao da pliva u hladnoj vodi.

 

 

 

 

 


Naime do nesreće je došlo kada je vozač htio da manevrom okrene automobil, i u tom trenutku stisnuo papučicu gasa, umjesto kočnice. Automobil je nakon toga završio 5 metara ispod površine i gotovo 15 metara udaljen od obale. Vozač je na vrijeme uspio da odveže sigurnosni pojas, te da dopliva do obale, gdje mu je nedugo potom pružena pomoć. Na mjesto nesreće su ubrzo stigli i policija i vatrogasci, koji su odmah krenuli u akciju izvačenja nesretnog vozila, što se na kraju odužilo na tri sata posla. Bernhard Strobl iz vatrogasne stanice Innerschwand opisao je ovaj događaj: „Zahtjevan posao trajao je oko tri sata, a u njemu je učestvovalo više od 30 vatrogasaca iz stanica Innerschwand i Mondsee. Zajedno s pet ronioca vatrogasne službe i dizalicom šlep službe, uspjeli smo izvući vozilo iz jezera“. Nakon što je obavila uviđaj, testirala vozača, koji nije imao alkohla u krvi, i na kraju pustila kući, policija nije propustila šansu da se i našali na račun vozača. Tako su na svom zvaničnom Twiter nalogu objavili kako se vozač želio prijaviti za ulogu novog James Bonda, kao nasljednik Danijela Craiga.

Datum objave: 21/10/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook