Naslovna > Auto moto sport > Neuville bio najbolji u Italiji

WRC

Neuville bio najbolji u Italiji

Svjetski WRC rally šampionat nasatavio se prošlog vikenda u Italiji gdje su najbolji vozači odmjerili snage po izuzetno zahtjevnim putevima Sardinije ...

Za četiri takmičarska dana ukupno je voženo 323 kilometra raspoređenih u 19 brzinaca, a najbolje se snašao Thierry Neuville koji je postao peti različiti pobjednik u pet WRC trka ove sezone. Belgijanac je tako stigao do svoje druge pobjede u karijeri, a na italijanskom ralliju je bio najbrži na 9 od ukupno 19 brzinskih ispita.

 

Drugo mjesto zauzeo je Jari-Matti Latvala sa zaostatkom od 24 sekunde, a trenutno najbolji u generalnom plasmanu Sebastian Ogier zauzeo je treće mjesto sa zaostatkom od minutu i 37 sekunde, i tako se od početka sezone u svim trkama našao na pobjedničkom postolju. Četvrtu poziciju zauzeo je Dani Sordo, a peti je bio Ott Tanak. U generalnom plasmanu ubjedljivo vodi Ogier sa 132 boda, drugi je Sordo sa 68 a treći Mikkelsen sa 67 bodova. Sljedeća trka Svjetskog rally šampionata vozi se u Portugalu a rezervisana je za početak jula mjeseca.

Datum objave: 14/06/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook