Naslovna > Automobili > Renault > 5 Prototype > NFT kolekcija genR5 u čast kultnog modela

Renault objavio prve nezamjenjive tokene

NFT kolekcija genR5 u čast kultnog modela

Kako bi genR5 NFT bio dostupan svim fanovima Renaulta, kolekcija će biti dostupna za kupovinu u kripto valutama i fijat novcu...

Renomirani proizvođač automobila Renault prenosi svoje istorijsko naslijeđe na web3 lansiranjem svoje debitantske NFT kolekcije. Prateći druge proizvođače automobila koji su već krenuli putem web3, Renault dolazi u „carstvo nezamjenjivih tokena“ kako bi proslavio 50. godišnjicu svoje legendarne linije Renault 5. Tako će prva NFT kolekcija brenda, nazvana genR5, biti sastavljena od samo 1.972 animirana tokena, što odgovara godini kada je lansiran prvi legendarni R5 hečbek. Kolekcija će se pojaviti 15. decembra putem Renaultove web3 platforme pod nazivom R3NLT. Ova skraćenica je ujedno i naziv zajednice koja okuplja ljubitelje automobila i kripto-entuzijaste. Osim toga, ovo je reprezentacija Renaulta u web3 svemiru.

 

 

 


Iako postoje samo četiri R5 modela zvani video 3D modela koji su ikada sišli s proizvodne trake, serija genR5 NFT će imati četiri tipa NFT, a to su: 1 00 električnih Renault 5 NFT, 160 Renault 5 Turbo NFT, 450 Renault 5 Le Auto kombi NFT, kao i 1.262 Renault 5 TL NFT. Svi NFT-ovi dolaze sa originalnim karakteristikama kao što su nove boje i šare karoserije, svjetla i pozadinska atmosfera. Postoji oko 127.008 mogućih kombinacija koje su nasumične i dovode do stvaranja jedinstvenog NFT-a bilo u vintage ili futurističkom stilu.

 

 

 

R5 Electric NFT dolazi s testovima i probnim iskustvom, otkrivanjem prototipa, iskustvom, susretom s dizajnerima modela, kao i iskustvom proizvodnje u pozadini. R5 Le Car Van NFT dolazi uz VIP iskustvo na Roland Garrosu. R5 TL NFT krije privatnu posjetu ateljeu Renaulta u Flinsu, zajedno sa pozivnicom na žurku na Retromobile sajmu. Uz to, svi tokeni dolaze sa zajedničkim pogodnostima, uključujući WL mjesta u budućim kolekcijama, pristup konferenciji uživo s uticajnim web3 domaćinima, pristup GM5 društvenim i solidarnim inicijativama i priliku da postanete kokreator.

Datum objave: 14/12/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook