Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > E klasa > „Night Edition“ otkriven sa tamnim detaljima

Mercedes E-Class

„Night Edition“ otkriven sa tamnim detaljima

Možda se radi o jednom od posljednjih ažuriranja za E-Klasu Coupe i Cabriolet s obzirom na to da postoje glasine da Mercedes želi spojiti modele C-Klase i E-Klase s dvoja vrata kako bi formirao CLE...

Više špijunskih snimaka otkrilo je da Mercedes naporno radi na pripremi sljedeće E-Klase, ali to ne sprečava trokraku zvijezdu da redizajnira trenutni model. Dostupan u Evropi, Night Edition počinje kao AMG Line model sa „Night“ paketom i nudi se za sve četiri karoserije. Za sada vidimo samo kupe i kabriolet jer će modeli sa dvoja vrata biti prvi koji će se naći u prodaji. Uskoro će uslijediti i limuzina i karavan.

 

 

 


Kao što naziv posebnog izdanja implicira, E-Class Night Edition 2022 dolazi opremljen asortimanom tamnih akcenta. Na primjer, „dijamantska“ prednja maska ima crne „igle“, dok završni dijelovi izduvnih cijevi imaju isti izgled. Prednji blatobrani nose oznake „Night Edition“, a Mercedes kaže da će sedan i karavan doći sa crnim zadnjim spojlerom. Ulazeći u kabinu, Night Edition uljepšava već plišanu unutrašnjost s crnom oblogom krova i otmjenim kožnim presvlakama. Alternativno, kupci mogu imati E-klasu sa kombinacijom alkantare i kože. Od osvijetljenih panela pragova na vratima do ukrasnih elemenata u aluminijumu, specijalni model dobija dosta izmjena.

 


Centralna konzola izrađena od crnog jasenovog drveta otvorenih pora, ponosno nosi značku „Night Edition“ proizvedenu od poliranog aluminijuma sa sjajnim crnim slovima. Njemačka luksuzna marka otišla je toliko daleko da je modifikovala patosnice kako bi dodala ekskluzivni vez koji označava poseban status E-Klase. Standardno, ima grijana prednja sjedišta i komandnu tablu presvučenu kožom.

 

 

 

Mercedes već prima narudžbe za kupe i kabriolet na domaćem tržištu gdje paket košta od 5.295 do 9.222 evra u zavisnosti od karoserije i pogona. E-Klasa Sedan i T-Modell sa noćnim paketom trebalo bi da budu u prodaji u Njemačkoj od 17. maja.

Datum objave: 03/05/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook