Naslovna > Automobili > BMW > Serija 7 > Nik Najt stvara futurističku seriju fotografija bavarskog modela

BMW i7

Nik Najt stvara futurističku seriju fotografija bavarskog modela

Kampanju novog BMW-a i7 organizuje jedan od najuticajnijih modnih fotografa našeg vremena...

Novi potpuno električni BMW i7 uvodi novu eru prepoznatljivog užitka u vožnji i individualne mobilnosti u luksuznom segmentu. Za lansiranje ove automobilske prekretnice, BMW Grupa je sarađivala sa svjetski poznatim britanskim modnim fotografom i umjetnikom Nikom Najtom. „BMV i7 je inženjering na najvišem nivou. Shodno tome, bila nam je ambicija da automobil fotografiše međunarodno priznati umjetnik i da ga postavi kao umjetničko djelo. Izvanredna saradnja sa Nikom Najtom bila je veoma inspirativna za sve nas. Nikada ranije BMW nije bio postavljen na tako umjetnički i progresivan način“, objašnjava Jens Tiemer, stariji potpredsjednik za kupce i brendove u BMW AG.

 

 

 


Novi potpuno električni BMW i7 označava početak nove ere, koju je Nik Najt snimio u jedinstvenoj seriji slika i video zapisa. Umjetnički izraz Forwardizam opisuje radost gledanja i osjećanja budućnosti čak i prije nego što je stvorena. Ovaj koncept se odnosi na stalno preispitivanje i izazivanje zajedničkih konvencija kako bismo imali najbolja moguća iskustva i stvorili bolju budućnost. Rezultat ovog fotografisanja je ekspresivna, senzualna i podjednako estetski inovativna serija slika koja klasične vizuelne navike okreće na glavu. Fotografije i video zapisi kao da su obojeni svjetlošću i odvode gledaoca u šareni svijet novih mogućnosti i emocija.

 

 

„Sviđa mi se ideja da je forwardizam kretanje u budućnost, a ne pozivanje na prošlost. Za mene je to jedini način na koji se zaista možemo izraziti i postaviti izazovne ciljeve. Zato sam odlučio da izokrenem boje za ove fotografije. Ovo je novo, ovo je nešto što još niste vidjeli. To je bila polazna tačka za ovaj projekat, da podstakne ljude da razmišljaju naprijed. Posebno mi je bilo važno da izgleda drugačije od svega što ste ranije vidjeli“, tako Nik Najt opisuje svoj rad.

Datum objave: 12/05/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook