Naslovna > Teme > Nisam izgubio pamćenje

Fernando Alonso

Nisam izgubio pamćenje

Fernando Alonso dvostruki svjetski prvak Formule 1 demantovao je navode da je nakon nesreće koju je doživjeo na treningu u Barseloni prošlog mjeseca privremeno izgubio pamćenje i da je mislio da je 1995. godina …

Na konferenciji za novinare vozač McLarena rekao je: “Apsolutno je netačno da sam pričao italijanski i da sam mislio da je 1995. godina” U nesreći koja se dogodila 22. februara Alonsko je udario u zid i doživio potres mozga, zbog čega je tri dana bio u bolnici. Kako su naveli neki mediji kada je svjetski prvak, u trenutku kada je dolazio svijesti pričao italijanski, da je mislio da ima 13 godina i da vozi karting trke.

 

Međutim, Alonso je izjavio, kao prvo, da prilikom udarca uopšte nije izgubio svijest. Imao sam jasan cilj da zelim doci "Imao sam 'normalan' potres mozga. U dobrom stanju sam stigao u bolnicu. Ne sjećam se jedino 3-4 sata po dolasku u bolnicu što je posljedica sedativa koji su mi dali ljekari prilikom transporta", dodao je Alonso. Takođe je demantovao da je zbog vremenskih uslova na stazi došlo do nesreće. Pravi uzrok je gubitak njegove kontrole nad bolidom je volan zablokirao. Nakon što je propustio prvu trku sezone u Melbournu prema preporuci ljekara, Alonso će ovoga vikenda nastupiti na Velikoj trci Malezije na stazi u Sepangu.

 

Datum objave: 28/03/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook