Naslovna > Vijesti > Nissan Juke – druga generacija sa novom tehnologijom

Nissan Juke

Nissan Juke – druga generacija sa novom tehnologijom

Druga generacija Nissan Jukea najavljena je za sljedeću godinu. Objavljeno je da će nasljednik dolaziti na novoj platformi te da će i pogonske grupe biti nove.

Smjelo dizajnirani Nissan Juke 1. generacije polagano završava svoj životni vijek. Odlični prodajni rezultati i faktički nedostatak prave konkurencije nagnao je odgovorne u Nissanu na osmišljavanje druge generacije gradskog crossocvera.
Izvršni šef Nissana, Shiro Nakamura, potvrdio je da će premijera 2. generacije modela Juke biti sljedeće godine, najvjerovatnije na domaćem Tokyo Motor Showu.
Obzirom da je još uvijek aktuelna generacija tržišni uspjeh ostvarila ponajviše zahvaljujući dizajnu slična se rješenja mogu očekivati i na nasljedniku. Da bi se zadržao kućni dizajnerski potpis maska motora bit će izvedena kao na svim novijim Nissan modelima.
Zanimljiva karoserija bit će postavljena na novu Common Module Family koja će koristiti na niz novih modela Alijnse renault-Nissan.

 


Nova platforma podrazumijeva nove pogonske grupe. U duhu ovih vremena bazni će model pokretati 1.0 litreni benzinac sa tri cilindra. Što se dizalaša tiče u ponudi će biti poznati ali dodatno usavršeni 1,5 i 1,6 dCi čija će maksimalna snaga u top verziji iznositi čak 190 KS.  Spominje se da će se i hibridna verzija naći u ponudi odmah na početku prodaje.
O cijenama je rano govoriti ali se pretpostavlja da će ostati na sadašnjem nivou iako će oprema biti bogatija, pogotovo što se multimedijalnih sistema tiče. 

Datum objave: 22/07/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook