Naslovna > Automobili > Nissan > Micra > Nissan Micra predstavljena u Parizu

Nissan

Nissan Micra predstavljena u Parizu

Prije prezentacije svi su se pitali može li nova Nissan Micra biti ravnopravan konkurent jakoj i modernoj konkurenciji. Poslije skidanja plahte zaključili su da može...

Za razliku od prošlih pomalo bezličnih generacija Micre nova izgleda kao ''avion''. Čini se da će baš vanjski dizajn biti veliki mamac za kupce. Peta generacija Micre je toliko napredna da se slobodno može reći da sa prethodnicima nema ništa zajedničko.
Baš kao i vanjski dizajn i unutrašnjost predstavlja drastičan pomak nabolje. Očigledno je da su obećanja iz Ženeve, kada je predstavljena konceptna verzija, ispunjena. Naime, tada je rečeno da će 5. generacija Micre biti prava revolucija u odnosu na prošle.

 


Nova Nissan Micra ima jake konkurente u vidu: VW Pola, For Fieste, Renaulta Clio, Citroena C3, Peugeota 208, Opel Corse, Toyote Yaris, Škode Fabie, Seat Ibize, Hyundaia i20, Kie Rio, Suzuki Swifta, Mazde 2 pa čak i Dacie Sandero.

 

 

 

 

 


Da bi se privukli kupci koji obilaze prodajne salone konkurencije Micra ima niz aduta u vidu atraktivnog dizajna, odlično osmišljenje unutrašnjosti, bogatih paketa opreme i potpunog sigurnosnog paketa već u baznom paketu opreme.

Datum objave: 30/09/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook