Naslovna > Automobili > Nissan > Qashqai > Nissan Qashqai 360°

Više tehnologije, više stila

Nissan Qashqai 360°

Uspjeh novog Qashqaija, Nissan slavi uvođenjem posebne serije 360°. Nova je verzija pozicionirana između postojeće Acente i vrhunski opremljene Tekne, što neke Nissanove napredne tehnologije čini još pristupačnijim ...

Izvana novu izvedbu 360° krase jedinstveni 18-inčni aluminijski naplatci sa elegantnom i prepoznatljivom dijamantnom završnom obradom. Takođe, zadnja stakla su zatamnjena. Kupci koji žele još više, mogu odabrati opcijski paket Stakleni krov s panoramskim staklenim krovom pune dužine i krovnim nosačima.

 

Nissanova strast za dovođenjem novih tehnologija što širem krugu korisnika, istaknuta je opremom za sigurnost, udobnost i zabavu nove izvedbe 360°. U središtu pažnje je hvaljeni panoramski monitor (Around View Monitor, AVM), Nissanov jedinstveni „asistent“ za parkiranje i vožnju, koje vozaču nudi panoramski pogled na prostor u neposrednoj blizini vozila. Panoramski monitor je potpuno integrisan u Qashqaijev najnoviji sistem zabave NissanConnect, skup tehnologija koje obuhvaćaju mogućnost povezivanja pametnog telefona i napredni sistem satelitske navigacije s planiranjem putovanja Google Send to Car.

 

U serijsku opremu modela Qashqai 360° uključeni su pametni ključ 'IKey', parking senzori sprijeda i sa zada te unutrašnji retrovizor sa funkcijom automatskog zatamnjenja. Kupce koji odaberu izvedbu 360° će se obradovati i sveobuhvatnim paketom sigurnosne opreme. Nissanov sistem Safety Shield je dio serijske opreme koji još većem broju vozača nudi bezbrižnost u vožnji i tehnologije koje se prvi put pojavljuju u tom segmentu vozila. Među njima su sistem za izbjegavanje frontalnih sudara, prepoznavanje saobraćajnih znakova, upozoravanje na izlazak iz trake i automatsko upravljanje dugim svjetlima. Nissan Qashqai 360° se nudi sa svim aktuelnim motorima i mjenjačima.

 

Datum objave: 23/04/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook