Naslovna > Automobili > Nissan > X-Trail > Nissan X-Trail 2017.

Nissan

Nissan X-Trail 2017.

Nissan X-Trail sa oznakom modelske godine 2017. dolazi sa novim izgledom, poboljšanom opremom i ProPILOT tehnologijom.

Osvježeni Nissan X-Trail u prodajne salone dolazi u augustu mjesecu s tim da serijska proizvodnja počinje nešto ranije. Po uzoru na ranije predstavljeni Qashqai izvedene su slične dizajnerske promjene. Nova maska motora, oštrije oblikovani odbojnici te moderna Full LED svjetla daju potpuno novi pečat popularnom SUV-u. U ponudu su ušli i novi aluminijski točkovi od 17 i 18 inča..
Znatno je poboljšan i putnički prostor. U oči odmah upada novi multifunkcionalni volan koji po želji može biti i grijan. Tu je još i cijeli niz drugih detalja kao što su grijanja sjedala nazad što do sada nije bio slučaj. 
Prtljažnik je uvećan za 15 litara pa sada daje 565 litara korisnog prostora. Uz bolje pakete opreme dolazi automatsko otvaranje petih vrata mahanjem noge ispod karambolke. 

 


Kao velika tehnološka novost navodi se uvođenje sistema ProPILOT zadužen za polu - automomnu vožnju.
U principu radi se o sistemu koji samostalno ubrzava, koči, drži voznu odabranu voznu traku i upravlja tokom vožnje na auto putu, Vožnja je jednako efikasna bez obzira da li se radi o saobraćaju bez gužve ili sa njom. Za sigurniju vožnju u gradu ugrađeni su sistemi za automatsko kočenje u slučaju nužde kao i oni za prepoznavanje pješaka i biciklista.
Ljubiteljima dizelaša namijenjena su dva agregata – 1,6 i 2,0 litreni. Prvi daje 130 a drugi hvale vrijednih 180 KS. Od benzinaca za sada je na raspolaganju samo 1,6 litreni sa 165 KS. Što se transmisije tiče tu su manuelni i automatski mjenjači kao i pogon na sva četiri točka...

 

Datum objave: 06/06/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook