Naslovna > Vijesti > NITI 1 BRZA VOŽNJA!

Agencija za bezbjednost saobraćaja RS

NITI 1 BRZA VOŽNJA!

Danas je na Trgu Krajine u Banjoj Luci predstavljen plan kampanje koja za cilj ima koja je i zvanično počela, a trajaće sve do kraja avgusta...

Brzina je jedan od osnovnih faktora rizika u saobraćaju. Veće brzine kretanja vozila dovode do većih udarnih brzina, a samim tim i do težih povreda. Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Auto-moto savez Republike Srpske, kompanija „Auto Milovanović“ kao strateški partnera i Radio Televizija Republike Srpske kao medijski partner i ove godine kao i prethodnih u periodu od 13. juna do 31. avgusta 2019. godine provode preventivnu kampanju pod nazivom „NITI 1 BRZA VOŽNJA!“.


Cilj provođenja ove preventivne kampanje  je povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj, smanjenjem broj vozača koji voze nepropisnom ili neprilagođenom brzinom. Kampanjom se želi uticati na promjenu stavova o važnosti i značaju ograničenja brzine i prenošenje poruke učesnicima u saobraćaju koliko je važno poštovati ograničenje brzine kretanja. Realizacijom ove kampanje očekuje se povećanje učesnika koji poštuju ograničenje brzine kretanja, čime bi došlo do smanjenja broja nastradalih lica u saobraćajnim nezgodama i izmjene u strukturi povreda (značajno smanjenje težine povreda i manja smrtnost). Na Trgu Kraijne su danas organizovane razne aktivnosti, predstavljen plan kampanje i djeljen promotivni materijal.  Kao strateški partner kampanje kompanija „Auto Milovanović“ organizovola je niz aktivnosti za najmlađe (takmičenje djece sa autićima, crtanje, pisanje poruka), podjelu letaka te prigodnih poklona.Učenici Tehničke škole iz Banja Luke isprobaće simulator prevrtanja vozila koji će biti postavljen na Trgu Krajine. Pored simulatora prevrtanja vozila, na Trgu je postavljeno vozilo vatrogasne službe kao i policijsko vozilo.

Datum objave: 13/06/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook