Naslovna > Automobili > Opel > Astra > Njemački kompaktni automobil za 2023. godinu

Opel Astra

Njemački kompaktni automobil za 2023. godinu

Nagrada „Njemački automobil godine” ove se godine dodjeljuje peti put. Nezavisni žiri stručnjaka, koji se trenutno sastoji od 27 članova, odabire pojedinačne pobjednike u klasi u pet kategorija – kompaktna, premium, luksuzna, nova energija i performanse. Odabir učesnika temelji se na kriterijumima objektivne cijene i dostupnosti na tržištu. Izbor je prvi put održan 2019...

Nova Opel Astra proglašena je „Njemačkim kompaktnim automobilom za 2023. godinu”. Nezavisni stručni žiri „German Car Awards” odabrao je novu generaciju Astre i Astre SportsTourer za najbolji automobil kompaktne klase u Njemačkoj, značajno bolji od konkurencije u tom segmentu. Inovativne sigurnosne tehnologije, koje je Opel novom Astrom učinio cjenovno prihvatljivima širokom rasponu kupaca u kompaktnoj klasi, uvjerile su panel od  27 automobilskih stručnjaka i novinara jednako kao i širok raspon pogonskih sklopova, uključujući elektrifikovani plug-in hibrid pomoću kojeg vozači Astre mogu prvi put putovati lokalno bez emisija. Žiri je pohvalio i progresivan dizajn koji mami poglede, kao i užitak vožnje te financijsku isplativost koju nudi Astra. Prestižna je nagrada službeno dodijeljena na ceremoniji u Bad Dürkheimu u Njemačkoj.

 

 

 


„Nagrada Njemački automobil godine” u kompaktnoj klasi za Astru i Astru SportsTourer još jednom pokazuje da je najnovija generacija ne samo pravi izazivač, već i da ima sve što je potrebno da bude pobjednik u svakom pogledu”, izjavio je Andreas Marx, direktor Opela u Njemačkoj. „Opel Astra ističe se u svom segmentu kao istinski svestrani automobil, što je uvjerilo naš žiri u svakom aspektu. To takođe vrijedi i za emocionalni kriterijum kao što je dizajn i užitak vožnje, gdje se jasno izdvojila među konkurentskim modelima”, izjavila je Jens Meiners, član žirija za dodjelu nagrade.

 

 

 

Tokom dugih testnih vožnji žiri je bolje promotrio novu Opel Astru. Razmotreno je ponašanje tokom vožnje, upotrebljivost, udobnost i mnogi drugi aspekti. Discipline u kojima se najnovija generacija popularnog automobila kompaktne klase ističe. Uz izlaznu snagu sistema od 133 kW / 180 KS i snažni obrtni momenat od 360 Nm, elektrifikovana plug-in hibridna Astra nudi čisti užitak vožnje (WLTP potrošnja goriva : 1,1 – 1,0 l / 100 km, emisije CO2 24 – 23 g/km; kombinovano). Model s 5 vrata ubrzava od nula do 100 km/h u samo 7,6 sekundi.

Datum objave: 04/11/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook