Naslovna > Teme > Njemački proizvođači plijene pažnju

Sajam automobila Beograd 2019.

Njemački proizvođači plijene pažnju

Posjetioci beogradskog sajma će do kraja marta imati priliku da vide najaktuelnije modele najvećih svjetskih proizvođača automobila...

Nešto više od mjesec dana nakon završetka sajma u Ženevi ljubitelji automobila iz Srbije i regiona mogli su da se upoznaju sa mnoštvom zanimljivih i atraktivnih noviteta, od kojih ćemo mnoge uskoro moći da vidimo i u bh. salonima. Jedan od tradicionalno najzapaženijih nastupa u noć prije početka, ali i tokom cijelog sajma imala je kompanija Star Import generalni distributer Mercedes-Benz, Smart, Setra i Fuso vozila za teritoriju Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije koja je pod sloganom „Nove zvezde u Beogradu“ u hali 3 i oko nje izložila mnoštvo zanimljivih putničkih i komercijalnih vozila.

 


Osim novog premijum SUV modela GLE u Mercedesove domaće premijere uvršetni su aktuelna treća generacija monovolumenske B-klase, te limuzinsko izdanje broj manje A-klase. Pod svilenim velom našli su se i redizajnirani kombi model V-klasa, druga generacija kompaktne kupe-limuzine CLA i Mercedesov elitni kupe model visokih performansi AMG GT 4-Door, pogonjen 4.0-litarskim V8 benzinskim motorom sa 639 KS. Među najskupljim izloženim automobilima u Mercedesovoj hali 3, ali i na cijelom sajmu našli su se modeli poput superautomobila AMG GT R za čijih 585 KS je bilo potrebno izdvojiti čak 175.380 eura. Veliku pažnju posjetilaca i javnosti privukli su i elitna S-klasa u superluksuznom S560 Maybach izdanju uz koju je njemački proizvođač istakao cijenu od 146.568 eura, a ništa manje zanimljive nisu bile ni AMG verzija A i G-Klase, ali i mnoštvo putničkih i komercijalnih standardnih modela, koje je kompanija Star Import ponudila uz sajamske popuste i po posebnim uslovima finasiranja.
U ostaku sajamske ponude svojom atraktivnošću, ali prije svega nevjerovatnom početnom cijenom, koja premašuje 300.000 eura izdvojio se prvi Rolls Roycov SUV model Cullinan, koji je mamio uzdahe posjetilaca u Hali 2. U njegovoj neposrednoj blizini našao se i najveći BMW-ov SUV svih vremena sedmosjed X7. Među modelima, koji su pristupačniji kupcima u centru pažnje su bili novi Škodin kompakt Scala, te peta generacija najpopularnijeg francuskog gradskog automobila Renault Clia. Mazda je u Beograd dovezla novu „trojku“ dok je Hyundai izložio redizajniranu Elantru. Glavna zvjezda na Toyotinom štandu je bio limuzinski Camry koji se nakon dugo vremena vratio na evropsko i regionalno tržište, a ništa manje zanimljiva nije bila  ni potpuno nova Corolla. Britanski brendovi Jaguar i Land Rover u prvi planu su stavili evropski automobil godine električni crossover i-Pace, te drugu generaciju kpmapktnog SUV-a Evoquea. Ljubitelji Kie su uživali u novom Ceedu, dok su Fordovi najjači sajamski aduti bili novi Focus i Mustang. Veoma zapažen nastup su imali i švedski Volvo, Volkswagen, Audi i Porsche, Nissan, Dacia koji su takođe izložili svoje novitete i aktuelne modele uz primaljive sajamske popuste. Osim automobila posjetiocima sajma, a prije svega ljubiteljima motocikala, mopeda, skutera i kvadova ponuđen je i veoma zanimljiv motociklistički program. Među proizvođačima rezervnih dijelova i predstavnicima servisera i ove godine jedan od najzapaženijih nastupa imao je Turbo servis iz Užica, a Beogradski sajam svojim prisustvom i tradicionalno je upotpunila i Optima grupa, koja je između ostalog promovisala proizvode Rafinerije ulja Modriča.

Datum objave: 23/03/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook