Naslovna > Automobili > Bugatti > Veyron > Nosi ime Meo Constantini

Treći posebni Bugatti

Nosi ime Meo Constantini

Specijalni izdanje Grand Sport Vitesse sa imenom Meo Constantini već je u Dubaiju, gdje čeka svoju zvaničnu premijeru...

Juče je bugati objavio i treću, posebnu seriju Veyron Grands Sport Vitesse, koja je posvećena ljudima koji su ostavili trag u istoriji Bugattija. Imenima Jean Bugattija i Jean – Pierrea Wimilla pridruženo je i i ime Meo Constantini. Riječ je o čovjeku koji je nekoliko godina bio na čelu Bugattijevog takmičarskog odjela. Ovaj model već se nalazi u Dubiaiju, gdje čeka svoju zvaničnu premijeru.

 

Meo Constantini je sa Bugattijem Type 35 dva puta pobjeđivao na trci Targa Florio. I ovaj model, koji je nazvan po njemu, inspirisan je automobilom uz koji ga sama priča i veže. Na njemu možemo da vidimo mnoštvo detalja koji podsjećaju na legendarni Type 35.

 

Vanjski dio automobila ima takmičarsku plavu boju, dok samu unutrašnjost krasi posebno odabrana koža, koja je ukrašena plavim šavovima. Svakako, tu je i izvezeno ime ove posebne serije. Uz sve to, ovaj automobil je dobio i posebnu pločicu na kojoj je oslikana Trago Florio dionica, što je sasvim razumljivo i prikladno ovom automobilu.

 

Ispod poklopca ovog motora nalazi se 8.0 litarski W16 motor, koji ima 1.200 KS i 1.500 Nm obrtnog momenta. I ova serija će, kao i one tri prethodne, biti lansirana u tek tri primjerka. 

Datum objave: 07/11/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook