Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > Actros > Nosilac prestižne nagrade

Mercedes Actros

Nosilac prestižne nagrade

Prema glasovima specijalizovanih novinara iz 24 evropske zemlje Mercedes-Benz Actros poneo je laskavu titulu kamiona godine ”Truck of the Year 2020”...

Priča o uspehu ovog kamiona započela je 1997. godine kada je prvi Actros predstavljen, a naredna generacija vozila je takođe osvojila nagradu. Sa ukupno devet pobeda, Mercedes-Benz je sada najuspešniji brend u borbi za ovo prestižno priznanje. Osnova glasanja žirija Međunarodnog kamiona godine (ITotI) je inovativni tehnološki razvoj. Profesor Dr. Uwe Baake, šef razvoja u odeljnju Mercedes-Benz teretnih vozila, primio je nagradu tokom medijskog dana na međunarodnoj sajmu komercijalnih vozila u Lionu. U skladu sa pravilima žirija, titula se svake godine dodjeljuje kamionu koji daje najveći doprinos inovacijama u drumskom prevozu koje su povoljne za ekonomiju, emisiju, bezbjednost, upravljivost i udobnost vozila. Model Mercedes-Benz teretnih vozila ima najviše bodova po svojoj unutrašnjoj vrijednosti: većina inovacija je razvijena sa preciznim ciljem da omoguće opipljiv napredak vozaču, kupcima i društvu u cjelini.

 

Novi Mercedes-Benz Actros pruža prave odgovore na teme poput sigurnosti, efikasnosti i udobnosti. To čini sa mnoštvom novih funkcija, uključujući: Multimedijalni kokpit, MirrorCam umesto spoljnih retrovizora, djelimično automatizovanu vožnju sa Active Drive Assist ili dodatnim naprednim bezbjednosnim sistemima, poput pete generacije Active Brake Assist, i dodatno unapređenim Sideguardom Assist-a. Štaviše, novinari udruženja Međunarodnog kamiona godine imali su brojne pohvale za produženu funkcionalnost sistema naprednog adaptivnog tempomata Predictive Powertrain Control (PPC) koji se sada može koristiti na rutama na lokalnim putevima. Jednako je pohvaljen i potpuno digitalni multimedijalni kokpit koji je zamijenio klasični instrument instrument u novom Actros-u.

 

Predsjednik međunarodnog žirija Gianenrico Griffini sumirao je glasove žirija: „Uvođenjem novog Actrosa, Mercedes-Benz je na naše puteve uveo veoma moderan kamion, koji pokazuje put ka automatskoj vožnji u budućnosti.“Profesor dr Uve Baake govoreći na ceremoniji dodjele nagrada u Lionu, istakao je: "Veoma smo zadovoljni i ponosni što je žiri Kamiona godine prepoznao naše napore proteklih godina i mjeseci ovom priznanjem. Hvala vam u ime kompanije i cijelog tima. To će nas zaista podstaći da nastavimo davati sve od sebe i ispunjavajući najviše razvojne standarde za naše kamione, posebno kada je reč o budućim temama elektromobilnosti, automatizovane vožnje i digitalizacije u našem sektoru. "

Datum objave: 22/11/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook