Naslovna > Vijesti > Nova Ateca

Prvi SUV model iz Seata

Nova Ateca

Kompanija SEAT predstavlila je svoj prvi SUV model. Nova Ateca jedinstvena je kombinacija prepoznatljivog dizajna, dinamične i zabavne vožnje, urbane svestranosti i izuzetne funkcionalnosti ...

Prvorazredna povezivost, inovativni sistemi podrške  za vozača i izuzetno učinkoviti motori neki su od tehnoloških noviteta  koje model Ateca čine jednim od najinovativnijih SUV vozila u njegovom segmentu. Izvanredan kvalitet, precizna proizvodnja i vrlo primamljiv omjer uloženog i dobijenog čine model Atecu istinskim SEAT automobilom. Ipak, u samome središtu pažnje su njegova agilnost, lahka konstrukcija i preciznost u vožnji – Ateca u svaki dan i u svaki pređeni kilometar unosi dodatnu dozu avanture. "SEAT Ateca savršen je automobil za urbani način življenja. Posjeduje zadivljujući dizajn i dinamiku, a odlikuju ga izizetan kvalitet i funkcionalnost. Ateca prije svega odiše nepogrešivom osobnošću,” rekao je Luca de Meo, predsjednik kompanije SEAT, S.A. “Naše prvo SUV vozilo označava početak nove ere za kompaniju SEAT. Ateca predstavlja jasno unapređenje Leonove DNK i nadovezaće se na uspjeh palete modela Leon. SEAT je marka u pokretu."

 

U trenutku kada SEAT Ateca krene u prodaju, već će biti raspoloživ u mnogobrojnim varijantama opreme. Paleta snažnih, turbopunjenih TSI benzinskih i TDI dizelskih motora proteže se od 85 kW / 115 KS do 140 kW / 190 KS, bilo s pogonom na prednje ili na sve točkove ne spominjući ručne ili automatske DSG mjenjače s dvije spojnice. Iscrpan niz tehnoloških opcija proteže se od punih LED glavnih svjetala preko širokog portfolij sistema podrške za vozača, poput inovativne podrške kod saobraćajnog zastoja i novog sistema Emergency Assist, sve do paketa najsavremenijih infotainment sistema sa zaslonima na dodir veličine 8",  te Full Link tehnologije povezivosti. Tri varijante opreme nude boje i vrhunske materijale koji će zadovoljiti svačiji ukus, a najekskluzivnija od njih svakako je Ateca XCELLENCE.

Datum objave: 12/02/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook