Naslovna > Automobili > Opel > Corsa > Nova Corsa GSi plijeni izgledom
FOTO GALERIJA (4)

Opel

Nova Corsa GSi plijeni izgledom

Ovaj mini automobil čija spoljašnjosti podsjeća na sportsku verziju ispod poklopca motora krije pogonski agregat sa turbo punjačem, radne zapremine 1,4 litra koji razvija 148 konjsih snaga i 220 Nm obrtnog momenta...

Kompanija Opel, nakon nedavnog predstavljanja svog modela Insignie GSi, kupcima je sada ponudila i najnoviju verziju modela Opel Corsa GSi. Ovaj mini automobil čija spoljašnjosti podsjeća na sportsku verziju ispod poklopca motora krije pogonski agregat sa turbo punjačem, radne zapremine 1,4 litra koji razvija 148 konjsih snaga i 220 Nm obrtnog momenta. Nova Corsa GSi ima i šestostepeni manuelni mjenjač a ubrzanje od 0 do 100 km/h postiže za 8,9 sekundi. Maksimalnu brzina koju može postici ovaj super mini automobil je 207 km/h.

 

 

Iako ljubitetlje brzine neće očarati ova informacija postoje svakako druge performanse koje će biti dovoljne da privuku kupce. Jedna od njih je kombinovana potrošnja goriva koja iznosi 6,2 do 6,3 litrara na pređenih 100 kilometara. Corsa GSi napravljena je na istoj šasiji kao i OPC verzija tog modela, a iz Opela uvjeravaju da njihov novi model ima odličane sisteme upravljanja i kočenja. Nešto što je svakako privlačno na ovom modelu su i aluminijski naplatci veličine 18 inča na koje se montiraju pneumatici dimenzija 215/40. Kada govorimo o unutrašnjosti vozila ona još nije ugledala svjetlost dana. Pretpostavlja se da će ovaj super mini automobil posjedovati Recaro sjedišta, sportski upravljač, ručicu mjenjača obloženu kožom i aluminijske pedale. 

Datum objave: 18/05/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook