Naslovna > Vijesti > Nova Fabia Combi

Počela proizvodnja

Nova Fabia Combi

ŠKODA je započela proizvodnju novog modela Fabia Combi i to u Škodinom glavnom pogonu tvornice u Mladoj Boleslavi ...

Nova ŠKODA Fabia Combi je predstavljena nekoliko sedmica nakon premijere Fabia hatchback modela. Proizvođač automobila je poduzeo opsežnu prilagodbui modernizaciji rada uglavnoj tvornici u Mladoj Boleslavi za serijsku proizvodnju novog modela Fabia. Nova ŠKODA Fabia Combi pruža velik prostor za pet putnika i njihov prtljag. Prtljažnik ima kapacitet od 530 litara. Pored toga, treća generacija ovog modela je još praktičnija zahvaljujući čak 17 Simply Clever rješenja, od kojih je 10 po prvi put u ovoj izvedbi.

 

“Početak proizvodnje novog modela ŠKODA Fabia Combi je ključni element naše sveobuhvatne modelske kampanje“, pojašnjava Škodin član Uprave za proizvodnju i logistiku, Michael Oeljeklaus. “Kao najprodavanije vozilo u svom segmentu, Fabia Combi je stub Škodine strategije rasta. Sa svojim izuzetnim mogućnostima, ona ima sve što treba da privuče nove grupe kupaca, ne samo ovom modelu, već i samom ŠKODA brendu.”

 

Kao i hatchback verzija, nova ŠKODA Fabia Combi ima moderan, jasan dizajnerski jezik, dinamične proporcije, kao i dizajnerske elemente sa ŠKODA VisionC konceptnog automobila. Precizne linije i oštre ivice svjedoče najvećem kvalitetu izrade i obraćanju pažnje na detalje. Redizajn je urađen i u unutrašnjosti i nudi niz mogućnosti prilagodbe. ŠKODA Fabia Combi sada donosi inovativne sisteme sigurnosti, udobnost i multimedijske sisteme, uključujući inovativnu MirrorLink tehnologiju, prikaz sa smartphone aplikacija kao i  navigacija na ekranu radija. SmartGate funkcija je takođe nova i ona omogućava da se podaci sa vozila prikažu i snime na vaš smartphone korištenjem posebnih aplikacija.

 

Ovaj mali automobil postavlja nove standarde kad govorimo o potrošnji goriva i emisiji izduvnih gasova. Nova Fabia Combi troši do 17% manje goriva od prethodnog modela. Najekonomičnija verzija će biti nova Fabia Combi GreenLine, koja dolazi u drugoj polovini 2015, s fantastičnom potrošnjom od 3.1 l/100 kmi CO2 emisijom od samo 82 g/km.

 

Datum objave: 17/12/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook