Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > GLS > Nova forma luksuza

Mercedes-Maybach GLS

Nova forma luksuza

Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC predstavlja novu formu luksuza u SUV segment. Ovaj model proširuje portfolio Mercedes-Maybach brenda kombinujući dizajn karoserije i tehničkui osnovu GLS-a sa luksuzom vrhunske limuzine...

Njegova prostrana unutrašnjost sa materijalima najvišeg kvaliteta i izuzetno visokim nivoom izolacije buke stvara atmosferu punu stila koja ostavlja utisak dobrostanja i sigurnosti. Počev od prijatno podignutog položaja sedenja, preko električno pokretanih roler zavesica za zamračivanje na dva bočna zadnja prozora, putnici mogu samostalno odlučiti koliko okoline žele da vide. AIRMATIC sistem oslanjanja je uključen u standardnu opremu uz opciju poručivanja, potpuno aktivnog Sistema oslanjanja sa E-ACTIVE BODY CONTROL sistemom čini da put pun rupa bude potpuno pod kontrolom. Po prvi put je primenjen Maybach program za vožnju koji obezbeđuje još više komfora na zadnjim sedištima. Ulazak i izlazak iz vozila su izuzetno ugodni: kada se vrata otvore, vozilo se blago spusti, i osvetljeni pragovi se brzo i nečujno pojavljuju na strani na koju se izlazi iz vozila. Pragovi su izrađeni od anodizovanog aluminijuma. V8 motor radne zapremine 4 litra, koji razvija snagu od 410kW (558 kS) uz  730 Nm obrtnog momenta, predstavlja varijantu motora koja je posebno razvijena samo za Maybach i koja ovo vozilo pokreće diskretno i ujedno snažno. Motor je opremljen sa 48-voltnim sistemom EQ Boost.  Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC će biti uveden na tržište u drugoj polovini 2020-te godine.

 

Mercedes-Benz zvezda zauzima centralno mesto na poklopcu motora kao kod klasičnih modela, dok fine vertikalne hromirane lamele klasične Maybach maske hladnjaka stvaraju efakat visokog nivoa luksuza. Upečatljivi hromirani ukrasi oko bočnih prozora, i hromirani umetci u bočnim pragovima, ostavljaju utisak elegancije i dostojanstva izgledu vozila sa strane. Točkovi prečnika 22 ili 23-inča su razvijeni posebno za ovaj model, uz verziju dimenzije 23-inča koja takođe ostavlja isti utisak kao i maska hladnjaka. Ukrasni elementi izduvnih cevi sa malim rebrom naglašava pripadnda, koji je pozicioniran na različitim mestima kao što je recimo na D-stubu. Kao posebna Maybach-specifična karakteristika, vozilo može biti obojeno u dve nijanse u sedam različitih elegantnih kombinacija boja.

 

Još jedna karakteristika koja privlači pažnju kod Mercedes-Maybach GLS-a su i elektrčno pokretani prošireni pragovi. Ova oprema omogućava ulazak I izlazak iz vozila sa visokom pozicijom sedenja veoma ugodnim I jednostavnim. Sa površinama koje su izrađene od anodizovanog aluminijuma se crnim gumenim lajsnama, pragovi su osvetljeni po mraku i poseduju dodatna proširenja u oblasti zadnjih vrata, čime se obezbeđuje dodatna vizuelna privlačnost. Kada su uvučeni pragovi su sakriveni iza standardnih pragova vozila. U slučaju da se zadnja vrata otvore, pokretni pragovi na toj strani vozila se automatski postavljaju u položaj za izlazak/ulazak u vozilo za oko jednu sekundu. Ovo standradno podešavanje se može promeniti putem posebnog menija u MBUX infotainment sistemu. Kako bi se obezbedila prostranost u zadnjem delu vozila Mercedes-Maybach GLS poseduje samo dva reda sedišta.

Datum objave: 21/11/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook