Naslovna > Automobili > Škoda > Octavia > Nova generacija Octavije Scout

Škoda Octavia Scout 2020.

Nova generacija Octavije Scout

Kao i aktuelna odlazeća generacija Škode Octavie Scout, ovaj model sadrži niz kozmetičkih revizija i unapređenja šasije, osmišljenih da automobil učine upotrebljivijim za vožnju izvan cesta...

Visina ove Octavije je veća za 15 mm od standardnog modela, a Škoda je ugradila nove zaštitne ploče na podvozje kako bi se spriječilo oštećenje mehaničkih komponenti vozila prilikom vožnje izvan ceste. Tu je i novi set 18-inčnih naplataka, „zarezanih“ prednjih i zadnjih branika, natpisa Scout i plastičnih zaštita za lukove blatobrana, kao i bočnih spojlera. Kupcima su na raspolaganju šine krovnih nosača srebrne boje, LED svjetla za maglu, dok su 19-inčni naplaci dostupni kao opcionalni paket.

 

 

 

 

Unutrašnjost Scouta će biti uglavnom identična kao na standardnoj Octaviji četvrte generacije, sa istom kontrolnom tablom , centralnom konzolom i 10-inčnim infotaiment sistemom. Izuzetak predstavljaju aluminijumske papučice komandi i oznake Scout na sjedištima. Nova Octavia Scout će u ponudi imati pet agregata, od kojih tri dizelaša i dva benzinca. Dizelska ponuda sačinjava dvolitarske turbo četvorocilindraše jačine 115, 150 i 200 KS. U ponudi benzinskih agregata su dva turbo četvorocilindraša i to dvolitarski od 190 KS i 1,5-litarski od 150 KS. Sve navedene pogonske jedinice dolaze sa sedmostepenim DSG mjenjačem, a slabiji benzinac će imati „blagu“ hibridnu asistenciju.

 

 

 

 

Slabiji dizelski i benzinski agregati će biti dostupni sa pogonom na prednju osovinu, dok će snažnije varijante standardno dolaziti sa pogonom na sva četiri točka. Škoda Octavia Scout bi trebala biti dostupna na tržištu do kraja ove godine.

Datum objave: 10/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook