Naslovna > Automobili > Mitsubishi > Lancer > Nova generacija sa 500 „konja“

Novi Mitshubishi Evo

Nova generacija sa 500 „konja“

Lancerova platforma biće osnova za novi Evo, a kako nas naredna generacija Lancera očekuje iduće godine, verziju Evo možemo da očekujemo najdalje za dvije godine...

Mitsubishi Lancer Evolutio uskoro će da dobije novu generaciju, s tim što će to biti model Evo, koji do sada nismo imali priliku nikada da vidimo. Još 2011. godine, ova kompanija je potvrdila da će model Evo krenuti u sasvim drugom smjeru, odnosno da će da se prilagodi aktuelnim potrošačkim trendovima.

 

Informacije koje su se pojavile na internetu prenose da će novi model biti pozicioniran kao rival Nissan GT – Rz, uz najmanje 500 ks na raspolaganju. Lancerova platforma će da bude osnova za novi Evo model. Kako će se naredna generacija Lancera pojaviti iduće godine, Evo verziju takođe možemo da očekujemo za najdalje dvije godine.

 

Sve su glasnije priče da će model Evo XI biti plug – in hibrid, sa kombinacijom četvorocilindarskog turbo agregata, te dva električna motora, koji će da raspolažu sa ukupno 500 kk, uz pogon na sva četiri točka. 

Datum objave: 23/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook