Naslovna > Automobili > Honda > Civic > Nova generacija sve bliža predstavljanju

Honda Civic Si

Nova generacija sve bliža predstavljanju

Honda polako privodi kraju radove na novoj generaciji Civic Si modela, čiji izlazak na tržište možemo očekivati uskoro, sada je vrijeme da se malo bolje upoznamo sa dolazećim modelom...

Jedanaesta generacija automobila Civic Si najavljena je u Novembru prošle godine, sa modelom već tada gotovo spremnim za proizvodnju. Sada, nešto manje od godinu dana poslije, dobijamo informacije da će ovaj model kupcima biti dostupan najvjerovatnije u oktobru ove godine.  Sigurno je da su radovi na modelu već ili potpuno završeni ili su ostali sitni detalji do kraja, ali za sada još uvijek nema značajnijih i potpunih zvaničnih informacija o specifikacijama ovog automobila od strane proizvođača. U nedostatku zvaničnih informacija javnost je prisiljena da informacije o novom modelu, crpi iz drugih izvora. Pa se tako na online forumu CivicXI pojavio snimak ekrana prodavača, koji otkriva šest boja karoserije novog Civic Si automobila. Paleta uključuje boje Crystal Black Pearl, Aegean Blue Metallic, Red Sonic Gray Pearl, Platinum White Pearl i Blazing Orange Pearl, a posljednja boja je potpuno nova i mogla bi biti vezana samo za ovaj model.

 

 

 

 

 


Još nekoliko informacija je poznato o dolazećem automobilu, tako će nova generacija doći isključivo kao model sa četvoro vrata i u obliku limuzine, dok će se snaga na točkove prenositi, takođe isključivo, manuelnim mjenjačem. Pored toga poznato je i da će vanjski dizajn doživjeti brojne izmjene, te da će unutrašnjost biti preuređena, na čelu sa novom horizontalnom instrumentalnom tablom. Japanski proizvođač automobila bio je naročito tajanstven kada je riječ o pogonskim sklopovima, tako da je ovo pitanje trenutno najveća misterija. Trenutni Civic Si pokretan je od strane 1,5-litarskog turbo motora sa četiri cilindra,  snage 205 „konjskih snaga i 260 njutn-metara. Međutim kod drugih modela za 2022. godinu prisutan je trend povećanja snage agregata, tako da i u ovom slučaju možemo očekivati snažniju mašinu ispod poklopca motora.

Datum objave: 12/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook