Naslovna > Automobili > Toyota > RAV4 > Nova generacija Toyote RAV4

Neoficijelni render

Nova generacija Toyote RAV4

Svima je jasno, pa i onima u Toyoti, da je aktuelna generacija RAV4 daleko iza konkurenta te da živi od „stare slave“, stoga je realno očekivati radikalne promjene na novoj generaciji

RAV4 je automobil koji je prije desetak godina napravio pravu revoluciju u automobilskom svijetu. Od tada pa do danas, nije se bitno mjenjao, pa je izgubio korak za vremenom. Rekli bi smo da su ovaj automobil stigli starački dani, te da su „bijele kose“ i više nego očite.  Svjesni su ovog i u Toyoti, te vrijedno rade na razvoju novog modela, čemu svjedoče brojne fotografije dobro maskiranog RAV4 prototipa.

 

Upravo na osvnvu tih fotografija, nastao je render koji prikazuje kako bi RAV4 trebao izgledati u budućnosti.  Ako ćemo  vjerovati renderu, onda možemo očekivati da RAV4 buduće generacije bude daleko od aktuelne. Prednji kraj je u dinamičnim linijama i odaje utisak da je oblikovan jakim vjetrom, što je daleko od onoga što ima aktuelna generacija. Hromirane lajsne na prednjem dijelu podsjećaju na neke Lexus modele, dok oblik grila donosi „porodičnu notu“, jer isti ima nadolazeći Auris ili Corola (kako će se zvati još nije zvanično saopšteno).  Na fotografiji se mogu primjetiti i stražnja vrata, koja će se vjerovatno otvarati po principu „gore-dole“ a zadnje svjetlosne sekcije su postavljene horizontalno, slično na Camry.  Jasno je da će novi RAV4 izgledati savremeno, ali da li će mu to biti dovoljno da ugrozi ljepotane kao što su novi Ford Escape, Mazda CX-5 i Honda CRV , vidjećemo. Poznavajući dosadašnji rad i pristup u Toyoti, u to ne treba sumnjati.

Datum objave: 17/08/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook