Naslovna > Automobili > Toyota > Land Cruiser > Nova generacija već u aprilu?

Toyota Land Cruiser

Nova generacija već u aprilu?

Prema navodima specijalizovanih japanskih medija, Toyota će najvjerovatnije predstaviti novu generaciju Land Cruisera u aprilu sljedeće godine...

Kako tvrdi japanski Best Car, nova generacija Land Cruisera biće zvanično predstavljena u aprilu 2021. godine. Ono što pomalo iznenađuje jesu tvrdnje da novi model neće dobiti novu platformu koja se već mogla vidjeti kod drugih modela, već će zadržati aktuelnu arhitekturu. I pored toga, novi Land Cruiser će dobiti brojna poboljšanja uključujući nove motore, ažuriranja pogonskog sistema i poboljšanje vješanja. Kruže glasine da će nova generacija nuditi 3,5-litarski V6 benzinski motor potpomognut hibridnim sistemom. Takođe bi se mogao naći i 3,3-litarski turbo dizelaš, koji najvjerovatnije neće biti ponuđen na svim tržištima.

 

 


Aktuelna generacija na tržištu je još od 2007 godine, a sve do danas dobijala je brojna ažuriranja kako bi veliki SUV ostao konkurentan. Upravo zbog toga očekuju se i značajnije izmjene u pogledu dizajna, ali se vjeruje da će Land Cruiser zadržati osnovnu formu kako bi dodatno istakao off-road mogućnosti. Najveći iskorak očekuje se u kabini gdje bi trebalo da se nađe moderna tehnologija i napredan sistem multimedije. Takođe, novi Land Cruiser biće opremljen najnovijim sigurnosnim sistemima. Spominje se i mogućnost GR izvedbe, ali ostaje nepoznanica da li će se raditi o snažnijoj sportskoj izvedbi ili će to ipak biti čistokrvni off-roader. Bilo kako bilo, više detalja biće poznato početkom sljedeće godine.

Datum objave: 02/12/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook