Naslovna > Vijesti > Nova godina novi Lexus

Lexus

Nova godina novi Lexus

Lexus je još početkom decembra pokazao prvi uvid novog električnog koncepta, a ovoga puta izašao je novi teaser, koji otkriva nešto više detalja...

Kada je Lexus krajem prošle godine prikazao prvi teaser električnog koncepta, tada smo imali priliku da djelimično vidimo prednju masku vozila. Sada je situacija nešto drugačija, pa tako nova fotografija sa velikom količinom sjenki prikazuje zadnji kraj vozila. Pored osvjetljenog natpisa LEXUS na zadnjim vratima, takođe se vidi spojler i tanka LED svjetla postavljena vodoravno. Ostaje da se vidi da li je ovaj koncept sljedeći na redu da dobije svjetlosnu traku, karakterističan dizajn koji se rasprostranio među brojnim proizvođačima u proteklih nekoliko godina.

 

 


Mišićavi zadnji branik ima impresivno široke bokove, a posebno zanimljiva je niska horizontalna traka, koja izgleda kao široki usis vazduha. Lexus nije pružio informacije koju formu će dobiti ovaj koncept, ali čini se da će to biti veliki segment s obzirom na impozantne prednje i zadnje krajeve. Bez obzira da li će to biti limuzina, coupe ili možda SUV, ovaj koncept će otvoriti novi dizajnerski put kojim će krenuti japanski brend. Na prvi serijski model neće se čekati dugo, jer je svjetska premijera planirana za kraj 2021. godine. Sa druge strane, premijera konceptnog modela održaće se na proljeće.

Datum objave: 01/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook