Naslovna > Automobili > Hyundai > Sonata > Nova Hyundai Sonata

Uhvaćena na stazi

Nova Hyundai Sonata

Iako koristi staru platformu, čini se kako od nove Sonate možemo da očekujemo atraktivniji izgled kao i mnogo snažnije, te ekonomičnije motore…

Nova generacija Hyundai Sonate “uhvaćena” je okom fotoaparata prilikom testiranja u Njemačkoj, gdje je na stazu stigla nakon dužeg perioda testiranja koje je obavljeno u Sjedinjenim Američkim Državama.

 

Nova verzija ovog korejskog sedana zasada djeluje prilično zakamuflirana, ali uprkos tome, možemo da odgonetnemo kako će prednja maska tačno da izgleda, te kakav će biti položaj sprednjih svjetlosnih sklopova. Sve to nam govori da će nova Sonata neke detalje da preuzme od modela Genesisa.

 

Za nešto atraktivniji i ekskluzivniji izgled biće zadužena LED svjetla, kao i dovstruka, hromirana izduvna cijev. Nova Sonata zasnivaće se na platformi starog modela, uz neke prepravke i modifikacije.

 

Motor će biti 1.6 litarski sa četiri cilindra i turbopunjačem, a time će biti znatno smanjena potrošnja goriva. Iz Hyundaija su nam najavili kako možemo da očekujemo i hibridnu verziju ovog automobila. Početak proizvodnje planiran je za početak naredne godine.

Datum objave: 03/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook