Naslovna > Automobili > Kia > Ceed > Nova Kia Ceed- prve skice
FOTO GALERIJA (8)

Potvrđeno predstavljanje u Ženevi

Nova Kia Ceed- prve skice

Nakon špijunskih fotografija koje su se pojavljivale u medijima, Kia je potvrdila da će novi Ceed 2018 imati svoj debi na Geneva Motor Show u martu ove godine.

Treća generacija evropsko dizajniranog automobila će biti pokazana u petovratnoj izvedbi, ali je najavljeno da će biti prikazan i „drugi član Ceed porodice“. Nije za sada jasno koja će u stvari biti taj drugi karoserijski oblik, a neke ranije informacije govore da je druga varijanta nešto poput Kia Stingerom inspirisanog fastbacka ili shooting- brake style modela, a znamo da je sestrinska kompanija Hyundai već pokazala fastback varijantu modela i30. Iz kompanije Kia kažu da novi Ceed nije dizajniran u Evropi, ali da je inžinjerski razvijan na evropskom tlu i prilagođen kupcima tog područja. Što se tiče pogonskih jedinica, i30 već nudi 1.0 litarski turbo benzinac snage 120 KS  kao i jači 1.4 litarski od 140 KS, pa će oba  biti ponuđena u novom Ceedu.

 

Turbodizelski motor zapremine 1.6 litara će biti unaprijeđen, a  DCT automatski mjenjač će biti opcija uz sve agregate. Vijest je i da je Kia odlučila da izbaci apostrof iz  oznake modela, pa Cee'd zvanično mijenja ime u Ceed, a za one koji ne znaju Ceed u stvari znači Community of Europe, with European Design...

Datum objave: 06/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook