Naslovna > Automobili > Kia > Rio > Nova Kia Rio spremna za otkrivanje u Parizu

Kia

Nova Kia Rio spremna za otkrivanje u Parizu

Nova Kia Rio sa oznakom modelske godine 2017. uskoro će biti otkrivena u Parizu. Za sada su na raspolaganju službene kompjuterske fotografije.

Za sada Kia još dobro skriva službene fotografije finalne verzije iako one postoje. Već je sve snimljeno i fotografisano na interesantnim lokacijama kako bi se press kit, koji će biti dostupan sljedećeg mjeseca u Parizu, mogao kompletirati.
Ali već se na osnovu ovog što imamo može reći da će novi Rio imati znatno više sportskih linija nego dosadašnja verzija.
Logično, ''tigrasta'' maska  motora ostaje zaštitni znak. Ono što je znatno promijenjeno jesu promijenjene proporcije limenih i metalnih površina. Ne možemo se oteti utisku da novi Rio izgleda znatno čvršće od još uvijek aktuelnog.
Putnike na zadnjoj klupi posebno će razveseliti podatak o većem međuosovinskom razmaku. U više prostora na zadnjim sjedištima pridonosi udobnosti i boljem držanju pravca na dugim ravnim dionicama autoputa.

 


Interijer će biti znatno moderniji nego dosadašnji. Fluidno oblikovana instrument tabla bit će oslobođena svega onoga što se smatra viškom. A to su bespotrebni prekidači koje će adekvatno zamijeniti upravljanje preko velikog kolor displeja osjetljivog na dodir.
Ubrzo po predstavljanu u proizvodnju će ući GT verzija sa trocilindričnim turbo benzinskim motorom. Kasnije, najvjerovatnije za godinu dana Kia Rio će dobiti i SUV verziju čime korejski proizvođač automobila ulazi u trenutno najbrže rastući evropski segment automobila.

Datum objave: 24/08/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook