Naslovna > Automobili > Mazda > MX > Nova Mazda MX-5

Mazda

Nova Mazda MX-5

U Los Angelesu Mazda je otkrila novu generaciju SUV-a CX-5. Fokus je na novim tehnologijama.

Dizajn karoserije predstavlja kompilaciju ideja već viđenih na manjem CX-3 i većem CX-9. Tvorci tvrde da se na taj način dobio elegantno-sportski oblik koji nagovještava čvrstoću automobila. Dimenzije karoserije blago su korigovane jer za nekim većim intervencijama nije bilo potrebe. Obzirom ne neke slične modele iz Toyote može se reći da su Japanci postali skloni oštrim linijama.

 


Unutrašnjost je, također, prikladno osvježena. Novi volan te znatno bolji displeji, kako manji tako i veći, sada nude više sadržaja a i manipulacije su brže i jednostavnije. Tu je i odličan auudio sistem sa 10 zvučnika....
Od tržišta do tržišta razlikovat će se ponuda motora. Bez obzira da li se radi o benzincima ili dizelašima radi se super modernoj tehnologiji SkyActiv. U ponudi su automatski i manuelni mjenjači sa po 6 stepeni prenosa. Kao standard dolazi prednji pogon dok se uz nadoplatu može naručiti i 4x4.

 

 

 

 


Ono što se ne vidi a jako je bitno jeste poboljšana šasija. Od sada nudi 15,5% bolju otpornost na torziono uvijanje što se pozitvno odražava na vozna svojstva.
Sve u svemu čini se da se zaista radi o novom a ne redizajniranom modelu.
Cijene će biti objavljene za nekoliko dana.

Datum objave: 17/11/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook