Naslovna > Automobili > Opel > Mokka > Nova Mokka na renderu

Opel Mokka 2021.

Nova Mokka na renderu

Od dizajnera ruskog portala Kolesa smo u posljednje vrijeme navikli na detaljne moguće rendere nadolazećih modela, a sada nam predstavljaju Opel Mokku...

 

Prema objavljenoj skici na ruskom automobilskom portalu Kolesa, ukoliko se uzmu u obzir brojne špijunske fotografije navedenog modela, dizajneri su veoma dobro odradili svoju zadaću. Sada imamo priliku da vidimo mogući izgled nadolazeće generacije popularnog Opelovog Crossovera Mokka. Nova generacija Opel Mokke biće bazirana na EMP1 platformi na kojoj se već nalazi Opel Corsa. Ponuda pogonskih jedinica bi mogla biti ista ili slična kao kod Corse, a postoji velika vjerovatnoća varijante sa potpuno električnim pogonom. Prema nepotvrđenim informacijama, ovaj crossover bi mogao dobiti i „hot“ varijantu sa preko 150 KS.

 

 

Sa dizajnerske strane, od ovog SUV-ja se može očekivati izgled po ugledu na Grandland X, a određena vizuelna rješenja bi mogla biti preuzeta od konceptualnog modela GT X Experimental prikazanog 2018. godine. Zvanična prezentacija nove Opel Mokke je najavljena krajem godine.

Datum objave: 20/03/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook