Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > Citan > Nova najava električnog Citana

Mercedes-Benz eCitan

Nova najava električnog Citana

Iako je još prošle godine najavio električnu verziju Citana, Mercedes-Benz je još jednom odučio djelimično prikazati električni automobil, ali ovoga puta kroz ,,špijunske“ fotografije...

Već je poznato da nova generacija Citana dolazi i da mu Mercedes benz dodaje električni pandan nazvan eCitan. Proizvođač je čak prošle godine zvanično najavio električnog Citana prikazujući njegovo ime, a debi je predviđen u drugoj polovini 2021. godine. Sada Daimler ponovo najavljuje eCitana, ali ovoga puta u obliku namjernih špijunskih snimaka, gdje se može vidjeti u punom izdanju, naravno obavijen zaštitnim folijama.

 

 


Na špijunskim fotografijama vidi se električni kombi u vožnji, ali i u stacioniranom položaju na stanici za punjenje, gdje se isto odvija putem porta koji se nalazi na mjestu gdje se obično nalazi Mercedesova trokraka zvijezda. Da će Citan dobiti električnu verziju nije bilo iznenađenje jer je model zapravo zasnovan na Renaultovim Kangoo modelom i razvijen je u saradnji Daimlera i francuskog proizvođača. Naravno, eCitan će imati tipične karakteristike Mercedesa u pogledu dizajna, sigurnosti i povezanosti, a više detalja biće poznato u narednom periodu.

Datum objave: 23/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook