Naslovna > Automobili > Škoda > Octavia > Nova Octavia RS biće hibrid
FOTO GALERIJA (3)

Škoda Octavia RS 2020.

Nova Octavia RS biće hibrid

Krajem prošle godine češki proizvođač je predstavio četvrtu generaciju svog najpopularnijeg sedana Octavia, a sada je došao red i na „hot“ varijantu sa oznakom RS na rešetki hladnjaka...

 

Zadnjih nekoliko dana po internetu kruže skice koje su, navodno, procurile u javnost sa konfiguratora. Rukovodioci Škode su ipak odlučili prezentovati mogući izgled nove generacije sportskog sedana, ali i karavanske varijante. Sudeći po objavljenim skicama, novi RS je dobio prednji branik agresivnijeg dizajna i sjajno crnu rešetku hladnjaka sa Matrix LED svjetlosnim grupama. Naravno, tu su i aluminijumski naplatci sličnog dizajna kao i prethodni model RS, integrisani spojler na zadnjem dijelu i dvostruki stilizovani izduvni sistem. Izgled kabine nije prikazan, ali mogu se očekivati RS sportska sjedišta, sportski upravljač sa komandama za prebacivanje brzina na verzijama sa DSG transmisijom.

 

 

Najveća novost se nalazi ispod poklopca motora, jer će četvrta generacija Octavije RS biti po prvi put u hibridnom izdanju. Poput ostale elektrifikovane „braće“ u Škodinoj gami nosiće prefiks iV, a pogonski sistem činiće 1,4-litarski TSI četvorocilindraš uparen sa električnim motorom i DSG transmisijom koji će isporučivati 245 KS pri 400 Nm obrtnog momenta. Kapacitet baterije je 13 kWh, koja omogućava autonomiju u električnom režimu od oko 50 kilometara. Četvrta generacija Škode Octavije RS biće zvanično predstavljena na predstojećem sajmu automobila u Ženevi, isporuke kupcima bi trebale početi krajem ove godine.

Datum objave: 06/02/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook