Naslovna > Automobili > Hyundai > Elantra > Nova prednja maska i agresivniji izgled

Hyundai Elantra N

Nova prednja maska i agresivniji izgled

Hyundai je nedavno predstavio redizajniranu Elantru, a sada je došao red na N verziju fokusiranu na performanse...

Na sajmu automobila u Šangaju Hyundai je predstavio je Elantru N, sportski sedan s agresivnim dizajnom koji se ističe po svojim visokim performansama, a novi N body kit dodatno naglašava sportski karakter vozila. Poklopac motora i svjetla su takođe redizajnirani kako bi se uklopili u novi agresivni izgled, a novi set naplataka od 19 inča, s pet okruglih rupa i crnim N oznakama na centralnim čepovima, podsjeća na točkove Alfa Romea i daje vozilu još više sportskog šarma.

 

 

 


Crveni spliter, pragovi i proširenja zadnjeg branika, uz crne detalje, čine da Elantra N izgleda spremna za stazu. Uz to, crni elementi obavijaju velike usisnike vazduha i tanku rešetku hladnjaka na prednjem dijelu, a nastavljaju se na širem dijelu zadnjeg branika. Model je zadržao crni spojler, difuzor i dvostruke završetke izduvnih cijevi, a sve se to moglo vidjeti na zvaničnim fotografijama i u videu gdje je Elantra N predstavljena uz sportsku verziju.

 

 

Još nema dostupnih detalja o performansama ovog sportskog automobila, ali pretpostavlja se da će Elantra N (2024) biti opremljena s 2,0-litarskim četverocilindarskim motorom s turbopunjačem koji proizvodi 286 KS i 392 Nm obrtnog momenta. Ovaj sportski sedan će snagu prenositi na prednje točkove putem 6-stepenog manuelnog ili osmostepenog automatskog mjenjača s duplim kvačilom uz podršku elektronskog diferencijala s ograničenim proklizavanjem. Elantra N će ubrzavati od 0 do 100 km/h za samo 5,3 sekunde, a maksimalna brzina će biti ograničena na 250 km/h. Ovaj snažni pogon će biti uparen s N vješanjem i kočnicama, dok će se šasija moći prilagoditi za još bolje performanse u vožnji.

Datum objave: 20/04/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook