Naslovna > Automobili > Bugatti > Veyron > Nova prerada hiper automobila

Bugatti Veyron Mansory

Nova prerada hiper automobila

Samo nekoliko primjeraka Veyrona završilo je u ruke pojedinih tuning kuća među kojima je i njemački Mansory, a da je vrijeme za dodatne prepravke smatra jedan vlasnik W16 Bugattija, koji se ovog puta uputio u West Coast Customs tim...

Po definiciji, Bugatti je sam po sebi poprilično rijedak jer je iz fabrike Molsheim u Francuskoj između 2005. i 2015. godine izašlo samo 450 vozila. Modifikovani primjeri su naročito rijetka pojava, jer je mali broj vlasnika koji su se usudili vršiti izmjene na dizajnu kojeg je potpisao Jozef Kaban. Kontroverzni tuner Mansory dobio je u ruke nekoliko W16 hiper automobila uključujući i ovaj primjerak nazvan Linea Vivere. Prvobitno predstavljen prije nešto više od sedam godina na salonu automobila u Ženevi, Veyron kojeg je modifikovao njemački tuner, sada je prošao kroz drugu fazu nadogradnje, a ovoga puta njime se pozabavio West Coast Customs.

 

 


Sada se može pohvaliti satenskom završnom obradom zadržavajući ugljenična vlakna, ali crni paneli obojeni su u jednu od najpoznatijih i najpoželjnijih Audijevih boja – Nardo Gray. Naknadno ugrađeni točkovi iz prethodne prerade zamijenjeni su originalnim Bugatti setom sa centralnim poklopcima i kočionim čeljustima obojenim u Chiron plavu boju. U istom tonu unaprijeđena je i unutrašnjost, gdje su se pojedini dijelovi demontirali kako bi iz bijelih i crnih tonova prešli u svježiju plavu nijansu, dok su karbonski elementi i dalje prisutni.

 

Čini se da je transformacija Linea Viverea odradila posao na bolje, jer sada izgleda privlačnije, iako će većina ljubitelja Bugattija smatrati da je bilo kakvo modifikovanje ovog monstruma neprihvatljivo. Vlasnik ovog Veyrona obratio se timu u West Coast Customsu, kako bi njegovog Veyrona učinili još atraktivnijim za sljedećeg zainteresovanog kupca. Bugatti sa druge strane nudi ogromnu količinu opcija nadogradnje za Veyronovog nasljednika Chirona. Pored obilja personalizacije, posebna izdanja poput Centodieci, Pur Sport i Divo sama po sebi dodaju ekskluzivnost ionako limitiranom automobilu, od kojih će ukupno biti izgrađeno svega 500. 300. primjerak nedavno je sastavljen, dok je jedinstveni La Voiture Noire još uvijek u izradi.

Datum objave: 08/04/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook