Naslovna > Automobili > Seat > Taracco > Nova proširenja i dodaci

Seat Tarraco

Nova proširenja i dodaci

Asortiman SEAT Tarraco je proširen dodatkom novog pogonskog prednjeg kotača, sedmostepenog automatskog benzinskog pogona...

SEAT je u Tarracovu liniju dodao novi pogon na prednje točkove, automatski opremljen benzinski pogonski sklop. 
Turbopunjeni 1,5-litarski četverocilindrični benzinski motor ista je jedinica koja se nalazi u trenutnom modelu, sa 250Nm okretnog momenta. Međutim, prvi put na Tarracou, snagu šalje na prednje točkove putem sedmostepenog mjenjača s dvostrukim kvačilom.

 

SEAT kaže da novi pogonski sklop s pogonom na prednje točkove Tarracu pruža 0–99.77 km/h 9,5 sekundi i maksimalnu brzinu od 197 km/h, što ga čini 0,2 sekunde bržim za 99 km/h u odnosu na ekvivalentni ručni model. 
Standardna oprema na ulaznom nivou SE modela uključuje 17-inčne alu felne, trozonsku klimu, osmoinčni sistem za zabavu i LED prednja svjetla. Kupci dobijaju i mnoštvo sigurnosne opreme, uključujući pomoć pri prevrtanju vozila, pomoć u voznom traku, tempomat, stražnji parking senzori i potpuni paket zračnih jastuka.

 

Model XCellence gornjeg i srednjeg opsega isporučuje se sa 20-inčnim alu felgama, stražnjim staklom za privatnost, ambijentalnim osvjetljenjem unutrašnjosti, grijanim prednjim i stražnjim sjedalima, nadograđenim osmerac inčnim sistemom zabave sa sat-navom i električnim pokretanjem stražnjih vrata. Postoji i dodatna sigurnosna oprema, uključujući prilagodljivi tempomat i kameru od 360 stepeni.

 

Ažurirani SUV sa sedam sjedala dostupan je za naručivanje, po cijeni od 35.385 za ulazni SE model, koji se popeo na 36.627 eurai za XCellence Lux varijantu. Prve isporuke očekuju se početkom 2020. godine.

Datum objave: 17/12/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook