Naslovna > Automobili > Kia > Soul > Nova off-road verzija sa surferskim akcentom

Kia Soul

Nova off-road verzija sa surferskim akcentom

Kia je predstavila novu verziju svog električnog modela Soul, kako bi obilježila partnerstvo sa muzičkim festivalom „Boardmasters“, koji se održava u Velikoj Britaniji...

Ova verzija međutim nije namijenjena za masnovnu proizvodnju, i predstavlja više simbol partnerstva sa festivalom nego namjensko vozilo. Novi model, sa svojom surferskom tematikom stilski se dosta razlikuje od standardnog Soul automobila. Koncept se nalazi na 16 -inčnim točkovima Maxxis Bighorn, a razmak od tla je sa 153 mm, podignut na 310 mm sprijeda, i 320 mm straga. Dodan je i novi čelični krovni nosač, izrađen od lakih čeličnih cijevi sa prostorom za dvije krovne daske za surfanje, visina ovog modela sada iznosi 1950 mm, što ga čini jednim od viši modela Kie. Na dodatim daskama za surfanje, na krovu, postavljen je i mali solarni panel, koji energijom napaja par novih LED reflektora, kao i druge uređaje, po potrebi.

 

 

 

 

 


Unutrašnjost automobila takođe se znatno razlikuje od standardne verzije, stražnja klupa je uklonjena, a prtljažnik je proširen drvenom palubom napravljenom od smreke, koja se prostire do sjedala vozača i suvozača. Takođe, unutrašnja paluba je obojena u bijelo kako bi se u kabinu dodala "svjetlija atmosfera mora“. Za razliku od zadnjeg dijela, prednji dio kabine zadržao je izgled kao kod prethodnika, bez ikakvih izmjena. U ponudi je dakle 10,25-inčni infotainment sistem sa ekranom osjetljivim na dodir, kompaktan   sa Apple CarPlay i Android Auto aplikacijana i Harman/Kardon zvučnim sistemom sa 10 zvučnika.

Datum objave: 09/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook