Naslovna > Automobili > Seat > Leon > Nova Seat Leon Cupra imat će najmanje 300 KS

Seat

Nova Seat Leon Cupra imat će najmanje 300 KS

Kada je Seat predstavio redizajnirani Leon počele su glasine o sportskoj verziji Cupra. A ona će, po svemu sudeći, biti najbolja do sada.

Dosadašnje verzija razvijala je 286 KS i 350 Nm maksimalnog obrtnog momenta dok će nasljednik raspolagati sa okruglo 300 KS i 380 Nm obrtnog momenta. I dalje će se ustrajati na verziji ST iza čije se oznake krije karavanska verzija. Baš je ta verzija predviđena za sofisticirani 4x4 pogon.
Ne treba biti vidovit pa zaključiti da će motor i mjenjač biti preuzeti iz Golfa R koji je na tržištu već stekao kultni status.
Objavljene su i performanse – ubrzanje od 0 do 100 km/h završi se 4,9 sekundi dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h.

 

Verzija sa 4x4 pogonom imat će centralnu Haldex spojku dok će hatchbacke karoserija u duhu tradicije imati samo pogon na prednju osovinu. Uostalom takva je konfiguracija na ''Zelenom paklu'' bila brža od usporedivog Golfa R.
U ovom slučaju dizajnerske promjene nisu u centru pažnje ali recimo da su s vana uočljiva svjetla sa LED tehnologijom dok je unutrašnjost oplemenjena boljim materijalima i novim multimedijalnim sistemom...

 

Datum objave: 19/11/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook