Naslovna > Automobili > BMW > Serija 3 > Nova Serija 3 premijerno u Parizu

BMW

Nova Serija 3 premijerno u Parizu

Njegovou standardnu opremu činiće osmostepeni automatski mjenjač te pogon na zadnje točkove, dok bi se u opcijskoj opremi trebao naći xDrive sistem pogona na sva četiri točka...

Iz BMW-a su i službeno potvrdili kako će na predstojećem Sajmu automobila u Parizu premijerno predstaviti novu, sedmu generaciju ikone automobilske industrije a riječ je novoj Seriji 3. Uz ovu informaciju stigli si i novi snimci koji otkrivaju određene dijelove ovog noviteta o kojem smo već ranije pisali. Prema tadašnjim informacijama u pitanju je verzija M340i M Performance, koja će biti najsnažnija verzija sljedeće generacije Serije 3, osim M3. Kao i ostatak nove generacoje ovog automobila tako će i M340i M Performance biti oko 55 kg lakši od modela iz prethodne generacije.

 

 

Osim ovih unaprijeđenja konstrukcija je poboljšala krutost vozila, a zadržan je raspored mase od 50 naprema 50. M340i M Performance bi trebao pokretati trolitarski redni šestocilindrični turbo agregat koji će razvijati 370 ks te najvećeg obrtnog momenta koji će biti nešto veći od 500 Nm. Njegovou standardnu opremu činiće osmostepeni automatski mjenjač te pogon na zadnje točkove, dok bi se u opcijskoj opremi trebao naći xDrive sistem pogona na sva četiri točka. Ova konkretna verzija bi trebala biti opremljena s diferencijalom s blokadom proklizavanja, M Sport ovjesom zahvaljujući kojem će podn biti 10 mm niži, a pored toga tu je i cijeli niz drugih tehničkih i vizualnih dorada koji će je razlikovati u odnosu na "običnu" ponudu. Osim toga kupci mogu očekivati dotjeranu grafiku LED svjetala, rešetku motora, posebni aero paket te razne ukrasne detalje.

Datum objave: 27/09/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook