Naslovna > Automobili > BMW > Serija 3 > Nova Serija 3 sve bliže premijeri

BMW

Nova Serija 3 sve bliže premijeri

Iz BMW-a je za sada poručeno samo kako će ovaj automobil biti dostupan sa dotjeranim te najsnažnijim četvorocilindričnim motorom koji je ikada ugrađen u jedan BMW, a koji će u isto vrijeme biti oko pet odsto ekonomičniji od svog prethodnika...

Kompanija BMW je nedavno objavila fotografije sa testiranja prototipa nove generacije Serije 3, a sada su stigli i dodatni snimci  i informacije o ovom vozilu koje upravo prolazi kroz završne faze razvoja i testiranja. Na novim snimcima može se vidjeti testiranje ovog automobila u američkoj Dolini smrti u kojoj su rađena testiranja na ekstremno visokim temperaturama. Potom na brani Hoover koja je iskorištena za test uticaja elektromagnetskih valova na on-board sisteme, dok su na planini Whitney obavljeni testovi na velikim nadmorskim visinama. U Švedskoj, u blizini Arktičkog kruga, pri ekstremnim hladnoćama te na snijegu i ledu su testirani sistemi nadzora stabilnosti vozila, diferencijal M Sport i sistem pogona na sva četiri točka. Koliko je za sada poznato ponuda serije 3 će i dalje ostati vrlo bogata, odnosno uključivaće nekoliko benzin i dizel verzija pokretanih 3, 4 i 6-cilindričnim motorima.

 

 

Snaga benzinaca će se kretati između 150 do 380 ks koliko će razvijati M340i, dok će snaga dizel motora biti između 136 ks do 340 ks koliko bi trebao razvijati M340d. Iz BMW-a je za sada poručeno samo kako će ovaj automobil biti dostupan sa dotjeranim te najsnažnijim 4-cilindričnim motorom koji je ikada ugrađen u jedan BMW, a koji će u isto vrijeme biti oko pet odsto ekonomičniji od svog prethodnika. Takođe, će bit opremljen filterom čestica i zadovoljavaće Euro 6d-Temp normu. Premijera će biti održana na Sajmu vozila u Parizu, a prodaja će krenuti početkom naredne godine. Prvo će na tržište stići standardna limuzina, a nakon nje i karavanski model Touring. Nastavak serije 3 Gran Turismo navodno ne treba očekivati s obzirom da potražnja za tim modelom, prema navodima raznih izvora, ne zadovoljava uslove za nastavak te linije.

Datum objave: 12/09/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook