Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > CLA > Nova specijalna izdanja povodom 55. godišnjice

Mercedes-AMG A45 i CLA 45

Nova specijalna izdanja povodom 55. godišnjice

Kako bi uljepšao Edition 55, Mercedes ubacuje „noćni“ paket sa asortimanom sjajnih crnih vanjskih elemenata i četverostrukih izduvnih cijevi koje su u boji tamnog hroma. Osim toga, rešetka Panamericana ima crne lamele dok su oznake modela takođe u crnoj boji...

BMW slavi pola vijeka svoje M divizije 2022. godine, ali prethodni Mercedes obilježava svoju godišnjicu. Ekvivalentni ogranak za performanse, AMG, puše 55. svjećicu na svojoj rođendanskoj torti kroz nekoliko specijalnih izdanja. Već su se pojavili A35, CLA 35 i G63 u stilu "Edition 55", a sada je došlo vrijeme za CLA 45 Edition 55. Pridružuju mu se A45 hatchback i CLA 45 Shooting Brake.

 

 

 


Mercedes-AMG prikazuje samo slike limuzine, koja će biti jedina od tri koja će se prodavati u Sjedinjenim Državama gdje modeli karoserije hatch i karavan nisu dostupni. Sportski kompaktni automobili dobijaju AMG Aerodinamički paket sa jasnijom prednjom stranom koja sadrži snažan difuzor i branik. Predstavnici iz Affalterbacha tvrde da su svi dodatni dijelovi više od samo pokazivanja nakon što su razvijeni u aerotunelu. Kupci mogu nabaviti automobile u digitalno bijeloj metalik ili prikrivenoj Cosmos crnoj metalik boji. Sva vozila se voze na 19-inčnim AMG točkovima koji su u titanijum sivoj boji i natpisom "Edition 55" na poklopcima. Tu je i retro naljepnica koja se proteže duž donjeg dijela vrata koja uočljivo prikazuje AMG logo. Čak i srebrni poklopac rezervoara za gorivo nosi AMG natpise.

 

 

U crno-crvenoj kabini, nalazi se još referenci Edition 55, zajedno sa dvobojnim kožnim presvlakama i crnom oznakom na volanu. Ploče pragova na vratima svijetle crvenim AMG logotipima, a tu su i crne velur patosnice AMG brenda sa crvenim šavovima.

 


Automobili su već dostupni za naručivanje i biće u ponudi do decembra

Datum objave: 12/05/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook