Naslovna > Automobili > Seat > Ateca > Nova tehnološka unaprijeđenja SUV modela

Seat Ateca/Tarraco

Nova tehnološka unaprijeđenja SUV modela

Seat će ažurirati svoja dva modela Ateca i Terraco, koji će u okviru ovogodišnjeg, blagog osvježenja dobiti nove tehnološke postavke...

SUV model srednje veličine Ateca i veliki SUV model Terraco dobiće ažurirane verzije za 2021. godinu. Konkretno, model Ateca XPERIENCE Lux sada će biti standardno opremljen sigurnosnim paketom Pre-Crash Assist. Ovaj sistem koristi kameru okrenutu prema naprijed za otkrivanje neizbježnog sudara, te priprema automobil i putnike tako što veže pojaseve, zatvara sve prozore i koči prije udara. Dalje, verzije SE i SE Technology Ateca modela uključuju DSG automatski mjenjač, kao i novi, kožom presvučeni upravljač, kao dio standardne opreme.

 

 

 

 

 

 

 

 


Veći Seatov model, SUV Terraco će takođe dobiti određene novine, kao i kod prethodnog modela, to su noviteti u polju tehnoloških postavki. Ovo znači da će novi model biti kompatibilan sa SEAT Connect telematikom. Pomoću prateće aplikacije za pametne telefone vlasnici mogu kreirati profil i daljinski pratiti svoj automobil putem mobilnog uređaja, te mogu kontrolisati određene funkcije vozila, poput zaključavanja i otključavanja putem pametnog telefona. Ovaj sistem takođe uvodi i internetske usluge, poput automatskog reagovanja u hitnim slučajevima ako automobil otkrije nesreću, plus navigacijske usluge uživo s podatcima o saobraćaju u stvarnom vremenu i prirodnom kontrolom prepoznavanja glasa. Dodatna novina od sada je i prilagodljivi tempomat kao dio standardne opreme. Unaprijeđeni Ateca model će u početnom paketu opreme biti dostupan od 28,700 eura, dok će bazični Terraco, kupce koštati oko 35,000 eura.

Datum objave: 04/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook