Naslovna > Automobili > Land Rover > Range Rover > Nova testna vožnja „zelenim paklom“

Land Rover Range Rover

Nova testna vožnja „zelenim paklom“

Testni model sljedeće generacije luksuznog SUVa, sa priključno-hibridnim pokonskim sklopom uslikan tokom vožnje na stazi u Nurburgringu...

Iako je termin za predstavljane novog modela Range Rovera, za modelnu 2022. godinu, sa standardnim SUS pogonom, najavljen za 26. oktobar, u kompaniji idalje testiraju verzije sa drugačijim pogonskim sklopovima. Tako je na špijunskim fotografijama uhvaćena plug-in hibridna verzija, koja će doći nešto kasnije, nakon SUS modela. Da će ovaj model kasniti za osnovnom verzijom, jasno je i prilikom prvog pogleda na fotografije, jer je vozilo upotpunosti prekriveno gustim slojem kamuflažne maske.

 

 

 

 

 


Iako je vozilo sa fotografija idalje potpuno prekriveno kamuflažom, može se uočiti da su obloge prednjeg branika malo drugačije, otkrivajući donji otvor rešetke sa horizontalnim šipkama. Ostali dijelovi se ne razlikuju od standardne SUS varijante, a obavezne hibridne naljepnice i priključak za punjenje odaju verziju pogonskog sklopa. Konkretno ovaj SUV će se voziti na novoj MLA platformi Land Rover brenda, što će na kraju podržati još nekoliko modela proizvođača iz Velike Britanije. Kada je riječ o pogonskom sklopu, očekuje se da će verzija neve generacije Range Rover plug-in hibrida nastaviti koristiti trenutnu postavku, što znači uparivanje 2,0-litarskog četverocilindričnog motora sa električnim motorom. Trenutni SUV ima elektromotor od 143 konjske snage i bateriju od 17,1 kilovat-časova. Postoje glasine i o priključnom hibridu sa dvostrukim motorom, koji je trenutno u razvoju, što bi značajno poboljšalo njegove performanse na terenu. Za sada nema informacija kada će ova verzija biti dostupna na tržištu, za nadati se da će iz Land Rovera dati više informacija na predstavljanju nove generacije standardnog modela, narednog utorka.

Datum objave: 21/10/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook